Grijanje Vašeg doma uz Remeha kondenzacijske bojlere

priprema-za-sezonu-grijanja-petrokov
Pripremite se za sezonu grijanja!
04.10.2020.
Ventilokonvektori kao moderni sustavi grijanja i hlađenja
16.10.2020.
remeha

Kada zatrebate novi bojler, često se nađete u zbrci složenih pojmova i različitih uređaja, koje je kao laik teško razumjeti. Najvažnije od svega je da je Vaš dom dobro zagrijan i po mogućnosti na učinkovit i ekološki prihvatljiv način. Zbog regulative koja je stupila na snagu u rujnu 2015. godine, a odnosi se na uređaje za grijanje, potrošačima se nude tzv. kondenzacijski, energetski učinkoviti bojleri koji su zamijenili klasične bojlere kojih više i nema na tržištu, te je zamjena jednog uređaja drugim samo pitanje vremena.

 

Kako funkcionira takav bojler?

Dok  je kondenzacija kod klasičnih bojlera nepoželjna zbog utjecaja vodene pare na vlaženje ogrjevnih površina ložišta i izmjenjivača, kod kondenzacijskih ona je vrlo bitna i poželjna. Bojleri skupljaju, to jest, kondenziraju vodenu paru, koja u sebi sadrži i toplinsku energiju, a time se iskorištava otpadna toplina nastala pri isparavanju. Ta se toplina vraća dalje u sistem i tako se povećava iskoristivost.

 

Zahtijevaju li poseban dimnjak i opremu?

Za razliku od klasičnih plinskih bojlera, kondenzacijski bojleri rade u nisko temperaturnom režimu rada što rezultira niskom temperaturom dimnih plinova. Iz tog se razloga dimovodni sistemi izrađuju od specijalne vrste plastike koja podnosi temperature do 120°C. Kondenzacijski bojleri obično ne zahtijevaju nikakvu dodatnu opremu , ali preporuka je da se uzme automatska regulacija (termostat) i senzor vanjske temperature kako bi lakše mogli upravljati radom bojlera i na taj način dodatno uštedjeti na potrošnji.

 

Remeha kondenzacijski bojleri

Većina bojlera na tržištu su kondenzacijski bojleri. Kondenzacijski bojler radi prema principu kondenzacijske tehnike, gdje se toplina prisutna u dimnim plinovima ponovno iskorištava za zagrijavanje vode. Stoga je učinkovitost kondenzacijskih bojlera veća od tradicionalnih bojlera. Na ideji uštede energije i novca, nastali su razni izumi i metode, a jedan od njih je i kondenzacijski bojler. Prvi kondenzacijski bojler nastao je još 1981. godine u istraživačkim centrima tvrtke „Remeha“ u Nizozemskoj.

Malih dimenzija, velikih snaga! – Remeha Tzerra ACE

Nova Remeha Tzerra ACE je kompaktan, pristupačan, energetski učinkovit kondenzacijski bojler dostupan u više snaga. Tzerra ACE je iznad svega mali i lagani bojler, sastavljen od samo pet modula gdje su sve važne komponente u velikoj mjeri integrirane. Tzerra ACE je pouzdan bojler koji nudi lako i pouzdano održavanje.

remeha TZERRA ACE

Najpouzdaniji kotao ikada! – Remeha Calenta Ace

Remeha Calenta ACE: moderan, novo razvijeni plinski kondenzacijski bojler u kombi i solo izvedbi. Pouzdanost i performanse idu ruku pod ruku i s Calenta ACE SOLO kotlom koji u kombinaciji s vanjskim bojlerom također može osigurati veliku količinu tople vode. Uređaj je fleksibilan za različite aplikacije instaliranja te jednostavan za instalaciju i održavanje. Plinski kondenzacijski bojleri visoke učinkovitosti i najnovije tehnologije za grijanje prostorija i zagrijavanje potrošne tople vode.

remeha calenta ace

Izobilje kapaciteta za sve Vaše potrebe! – Remeha Quinta Ace

Kompaktni bojler visoke učinkovitosti Remeha Quinta ACE 45, 65, 90, 115 Premium Line i Quinta ACE 90, 115 Basic Line Bez obzira na snagu vrlo malih su dimenzija : 75 cm visina, 50 cm širine i 50 cm dubine. U kombinaciji sa programskom regulacijom iSense i vanjskim senzorom osigurava dodatnu učinkovitost pri radu bojlera. Naš svjetski poznati izmjenjivač topline od lijevanog aluminija je srce bojlera Quinta ACE.

remeha quinta ace

Odlučili ste se za kupnju?

Pogledajte našu ponudu Remeha kondenzacijskih bojlera na linku , saznajte više informacija o uređajima i izaberite najbolji za svoje potrebe, a u sklopu projekta “30 godina Petrokova” očekuje Vas promotivna ponuda koja traje do 31.12.2020. ili do isteka zaliha.

 

kotlovi grijanje topla voda bojleri petrokov