RJEŠENJA ZA SVAKU INSTALACIJU PODNOG GRIJANJA

Uponor nudi rješenja za podno grijanje na bazi vode za nove objekte ili kod renovacije postojećih. Sustavi podnog grijanja čuvaju zdravlje. Nevidljiva instalacija čini nepotrebnim čišćenje iza radijatora ili vidljivih cijevi. Gotovo i ne podiže prašinu što ga čini savršenim sustavom grijanja za osobe s alergijama. Blago zračenje topline Uponor sustava grijanja zračenjem utječe izravno na tijelo bez da prije toga zagrijava zrak u prostoriji. Rezultat ovoga je ista razina komfora, ali sa sobnom temperaturom koja 2 °C niža. Ovo je dobro za vaše zdravlje, zato što su topla stopala i hladna glava upravo ono što je potrebno ljudskom tijelu.

S podnim grijanjem, svaki kvadratni metar vašeg doma može biti iskorišten za zagrijavanje prostorija i stvara zdrave sobne klimatske uvjete. Moguće je koristiti različite izvore topline, ali najveća učinkovitost postiže se uz pomoć obnovljivih izbora energije. Korištenje podnog sustava grijanja donosi uštede energije i do 12% kao i operativnih troškova u usporedbi s uobičajenim sustavima grijanja.

Ključni dio podnog grijanja je integrirani sustav kontrole koji pruža najvišu razinu komfora. Zasebni bežični sobni upravljači koriste Uponor Auto Balance Technology (ABT) čija jedinstvena patentirana tehnologija predstavlja posljednju inovaciju podnog grijanja i hlađenja. To je novi način inteligentnog upravljanja temperaturom u zasebnim prostorijama uz pomoć moderne tehnologije koji ujedno i smanjuje potrošnju energije. S obzirom na to da svi sustavi podnog grijanja koriste nisku ulaznu temperaturu, potrošnja energije kod ovakvih sustava ionako je već niža nego kod ostalih rješenja.