PODUZEĆE

Tko smo mi

Tvrtka Petrokov je prisutna na tržištu 30 godina i bavi se prodajom opreme za grijanje, hlađenje i sanitarije. Osnovani 1990. godine u Zagrebu, u 30 godina smo se pozicionirali kao jedno od 250 najuspješnijih poduzeća u Republici Hrvatskoj i drugo na tržištu u svojoj industriji. Od 2012. godine zajedno poslujemo s poznatim austrijskim obiteljskim poduzećem Odörfer, a od studenog 2017. sve poslovne udijele u poduzeću Petrokov preuzima austrijska obitelj Schneider te na čelu s direktoricom Simonom Zavratnik zajednički provodimo vrijednosti Krunoslava Petrokova kroz kvalitetu, dizajn i najnovije trendove u svijetu kupaonica i obnovljivih izvora energije.

Individualan pristup i nova partnerstva

Vrijednosti s kojima je Krunoslav Petrokov 1990. godine pokrenuo brend, a koji je u sljedećih 30 godina prerastao u drugo najveće poduzeće na hrvatskom tržištu u svojoj branši, duboko su utkane u naš DNK i dan danas. Krunoslav Petrokov shvatio je onda, a mi razumijemo i danas: potpuna posvećenosti kupcima, pristupačne cijene i samo najbolji proizvodi domaćih i stranih brendova jedini su način kako održati viziju koju je pred četvrt stoljeća predstavio Krunoslav Petrokov.

Jedni od naših najvažnijih zadataka su i poticanje svijesti o učinkovitom korištenju prirodnih resursa i popularizacija obnovljivih izvora energije. Na vlastitom primjeru pokušavamo dokazati da se MOŽE - na krovovima našeg sjedišta u Zagrebu još smo 2012. godine postavili najveću solarnu elektranu u Hrvatskoj. Uistinu, održivost koju promoviramo prema van esencijalna je i za naše vlastite procese. Stoga sve naše zaposlenike potičemo, ali i prema njima postupamo kako bi jednoglasno širili filozofiju održivosti i promijenili način razmišljanja o našim prirodnim resursima.


Osim osnovne djelatnosti, Petrokov posebnu pažnju polaže na područje obnovljivih izvora energije. U sjedištu firme u Zagrebu-Sv. Klara, na krovovima skladišta postavljena je najveća solarna elektrana u Hrvatskoj.

S preko 185 zaposlenika i u 9 poslovnica diljem države, jedni smo od nacionalnih lidera u ponudi

  • sustava za grijanje i hlađenje,
  • sustava obnovljivih izvora energije,
  • ugradbene i instalacijske opreme
  • sanitarne keramike, sanitarne armature i sanitarne galanterije,
  • kada i tuš kada,
  • kupaonskog namještaja,
  • keramičkih pločica,