Vaillant Solar
Solarni pločasti kolektor

Pločasti kolektor bruto površine 2,51 m² sa solarnim strukturnim staklom debljine 3,2 mm u eloksiranom aluminijskom okviru dubine svega 80 mm te težine 38 kg dostupan je u dvije verzije:
VFK 145 V za vertikalnu montažu te
VFK 145 H za horizontalnu montažu.
Strukturirano staklo s povećanom prospusnošću svjetla rezultira manjom refleksijom, boljim prijenosom svjetlosti te u konačnici većim solarnim prinosom.


Fleksibilne opcije postavljanja

Naši solarni kolektori dizajnirani su za postavljanje u gotovo svakoj situaciji, zbog čega su izuzetno fleksibilni. Kolektori se mogu spojiti u serije vodoravno ili okomito, ovisno o potrebi. Mogu se ugraditi u ili na krov i, ako je potrebno, mogu se postaviti pod kutom u odgovarajućem smjeru. Osim toga, pogodni su za ugradnju i na ravne krovove, fasade i balkone. Naš fleksibilan pristup omogućava korištenje solarne energije u gotovo svakom domu.


Osobito dugotrajan apsorber

Većina solarnih kolektora sadrži cijevni registar ( u obliku harfe), koji podliježe propuštanju. Nasuprot tomu, naši solarni kolektori posjeduju aposber u obliku meandra koji osigurava bolju izdržljivost. Kod ovog tipa apsorbera solarna tekućina prolazi kroz zavojitu cijev unutar kolektora. Zahvaljujući zavojitoj cijevi od aluminija/bakra, naš apsorber ima manje točaka zavarivanja od cijevnog registra te ima dulji vijek trajanja.


Privlačan dizajn

Elegantna linija našeg pločastog kolektora razlikuje ga od ostalih. Njegov jedinstveni dizajn osvojio je nekoliko prestižnih nagrada kao što su Red Dot i iF nagrada za dizajn. Zahvaljujući ultratankom elegantnom dizajnu i izostanku okvira, pločasti kolektor lako se može ugraditi na krov. Rezultat: privlačan i moderan arhitektonski detalj koji resi vanjski izgled vašeg doma.


Dizajn otporan na vremenske prilike

Materijali korišteni u našim solarnim kolektorima posebno su odabrani zbog svoje izdržljivosti. Time se osigurava da na njih ne utječu prljavština i ostali vremenski uvjeti. Oni mogu izdržati čak i snijeg te udar zrna tuče prosječne veličine. To znači da će vaš solarni sustav Vaillant raditi učinkovito još dugi niz godina.


Termosifonski solarni sustav

auroSTEP pro termosifonski je solarni sustav za pripremu potrošne tople vode koji radi na principu sile teže i razlike u gustoći hladne i zagrijane vode. Sustav radi bez dodatnih crpki, osjetnika te automatika tako da je instalacija vrlo jednostavna i brza. Sustav auroSTEP pro dostupan je u izvedbama sa 150/200/300 litarskim spremnikom te sa opcijom pribora za ugradnju na ravni ili kosi krov. Sustav se odlikuje kvalitetom te visokom trajnošću. Kako bi se zajamčio dugi vijek trajanja, spremnici su emajlirani na strani pitke vode. Kao dodatnu zaštitu od korozije, spremnik posjeduje magnezijevu zaštitnu anodu. U slučaju nedovoljnog Sunčevog zračenja moguće je pomoću električnog grijača povećati temperaturu potrošne tople vode te tako osigurati komfor u svim situacijama.