Povijest od stotinu godina čini nas vodećom tvrtkom u svijetu


Roca je započela s proizvodnjom radijatora od lijevanog željeza za kućno grijanje u svojoj tvornici u mjestu Gava, blizu Barcelone. Nakon prvih radijatora, tvrtka je proširila portfolio proizvodnjom bojlera. Roca je 1929. ušla u svijet kupaonica počevši s proizvodnjom kada.

Uvijek prateći društvene promjene vezane uz vodu, glavni prirodni resurs s kojim Roca radi, tvrtka je 1936. prihvatila izazov proizvodnje kupaonskih proizvoda od sanitarnog porculana. Nakon toga je Roca 1954. započela s proizvodnjom slavina.

90-ih je Grupa učinila prvi korak na međunarodnom proširenju, uglavnom otvarajući komercijalne podružnice i sklapajući ugovore s vodećim lokalnim proizvođačima. Osim u Portugalu i Francuskoj, Roca je postala prisutna u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Italiji, Rusiji, Maroku, Argentini, Brazilu i Kini.

Prekretnica u postupku internacionalizacije dogodila se 1999. s kupovinom tvrtke Swiss Keramik Holding Laufen, tadašnjim četvrtim proizvođačem na svijetu. Kupovinom tvrtke Laufen, Grupa je mogla ojačati položaj na strateškim tržištima na kojima je bila manje prisutna, kao što su Istočna Europa, Brazil i SAD.

2005. Roca najavljuje ambiciozan strateški plan usredotočen na kupaonske prostore kojim bi postala vodeća na svijetu u sektoru.

Danas komercijalna mreža Roca postoji u više od 170 zemalja sa 78 proizvodnih pogona i više od 22.000 zaposlenika diljem svijeta.