Koju tuš kadu odabrati? – Petrokov
Roštilj s instalaterima
23.07.2019.
petrokov
Osvježenje u zelenom tonu!
16.08.2019.
Roštilj s instalaterima
23.07.2019.
petrokov
Osvježenje u zelenom tonu!
16.08.2019.
petrokov

Kada razmišljamo o preuređenju kupaonice, obično prvo krećemo s razmišljanjem o izgledu.

petrokov

Koja tuš kada nam je najljepša, koju bi smo rado imali, paše li nam s ostatkom kupaonskog namještaja, kako pristaje određena boja kupaonskih pločica…

 

Dok je pitanje poput kako će se tuš kada i/ili tuš kabina uklopiti u našu kupaonicu od velike važnosti.

Ideja koja vrata na tuš kabini su nam najzanimljivija, najpraktičnija, najjednostavnija za korištenje i naravno najljepša.

Pa sviđa li nam se više masažna tuš kada, ili nam je ipak dovoljna klasična tuš kada jer u današnjem užurbanom načinu življenja, rijetko koristimo tuš kadu kao mjesto opuštanja.

U svim razmatranjima, prebiranjima po raznim izvorima ideja, na kraju nam se postavi ono glavno pitanje: funkcionalnost.

 

Funkcionalnost tuš kade unutar kupaonice prva je stvar na koju bi smo trebali usmjeriti naše razmišljanje.

 

Veličina kupaonice, odnosno raspoloživost prostora u koji bi htjeli ugraditi tuš kadu. Ako smo prethodno imali klasičnu kadu za kupanje, koju bi smo htjeli zamjeniti tuš kadom, posebno moramo obratiti pozornost na funkcionalnost. Da, tuš kada je manja od kade za kupanje, ali sam način ulaska u tuš kadu je različiti od ulaska u duboku kadu za kupanje.

Nerjetko su tuš kade šire od kada za kupanje, pa je potrebno provjeriti koliko prostora imamo za postaviti samu tuš kadu, te koliko preostalog prostora imamo u kupaonici kako bi imali nesmetan pristup i mogućnost kretanja po kupaonici. Naravno da u kadu moramo ući i izaći, obrisati se itd. Ne smijemo zaboraviti i na ostale aktivnosti unutar kupaonice, pristup umivaoniku, wc školjci, ormariću, perilici ako se nalazi u istoj prostoriji, i naravno samim ulaznim vratima.

petrokov

 

Klasične tuš kade. Četvrtaste, polukružne, stilske plohe ili podne kanalice, njihov oblik načešće diktira upravo raspoloživi prostor unutar kupaonice. Često smo navikli da tuš kada mora imati određeni oblik/dubinu kako voda ne bi curila van. Današnja tehnologija drenažnog sustava je napredovala značajno, pa nemamo više obvezu korištenja klasičnih dubokih tuš kada, već se možemo osloboditi i koristiti plitke, elegantne tuš kade ili stilske plohe s ugrađenim kanalicama koje su obično sigurnije jer su manje skliske.

petrokov
petrokov

Pe-Line tuš kade

Ideal Standard tuš kade

petrokov

 

Vrata tuš kabine ili zaštitna stjenka? Tuš kabina sa kliznim vratima praktična je zbog zaštite od prskanja.

Ali sama zaštitna stjenka s vratima ili bez vrata, lakše se održava te je dugotrajnija.

Kolo tuš kabine i stijenke
Glass tuš kabine i stijenke

petrokov

 

petrokov

Nakon toga odlučujemo o vrsti tuš ručice, samog sustava za tuširanje – tuš konzole, načinu otvaranja vode, prilagodbi temperature i dotoka vode

Paini armature, tuš ručice, miješalice…

Kada riješimo funkcionalnost, koncept korištenja, potrebe i mogućnosti u

adnje, onda u tim okvirima sigurno i nesmetano možemo se baviti i samom estetikom.

U tom slučaju ćete sigurno odabrati – lijepo, funkcionalno i kvalitetno!

petrokov