Dizalice topline kao novo iskustvo udobnosti topline doma – Petrokov
Zagrijte svoj životni prostor uz Remeha kondenzacijske bojlere
17.09.2021.
Petrokov Žuti Petak 22.11. – 29.11.
22.11.2021.
Zagrijte svoj životni prostor uz Remeha kondenzacijske bojlere
17.09.2021.
Petrokov Žuti Petak 22.11. – 29.11.
22.11.2021.

Priroda nas okružuje velikom količinom energije, iskoristivom količinom zelene energije. Najveći udio štetnih emisija čini grijanje, hlađenje i priprema tople vode. Ali što ako uz pametan odabir uređaja za grijanje, možete uštediti energiju, smanjiti troškove i štetne emisije? Upravo tome služe moderne dizalice topline koje će na pametan način preusmjeriti energiju iz prirode u iskoristivu energiju za grijanje Vašeg doma.

 

Što su to dizalice topline i kako rade?

DIzalica topline je električni uređaj koji toplinu izvlači s jednog mjesta i prenosi tu istu toplinu na drugo mjesto. Dizalice topline ne koriste neku novu, inovativnu tehnologiju, nego se ta ista tehnologija koristi već godinama, u npr. hladnjacima i klima uređajima, samo što takvi uređaji rade u režimu hlađenja. Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti spadaju u obnovljive izvore energije te u osiguravaju COP viši od 4. Pojednostavljeno, dizalica topline može za svaki kW utrošene električne energije predati 4 kW toplinske energije pa i više. Spomenuli smo da dizalice topline rade na već postojećoj tehnologiji i principima pa tako možemo reći da one rade na obrnutom načelu od hladnjaka. Hladnjak u svom principu rada prenosi toplinu iz unutrašnjosti prema van, dok kod dizalice topline njena vanjska jedinica uzima toplinu izvana i prenosi ju unutra sve do temperature koja je potrebna za grijanje doma ili tople vode. Dizalica topline može izvući toplinu iz okolnog zraka čak i pri temperaturama ispod 0°C , a zahvaljujući modernim inverterskim kompresorima, režim rada proteže se do čak -28°C, čime je zajamčeno funkcioniranje sustava bez obzira na poziciju objekta i vanjsku temperaturu.

 

 

Atlantic dizalice topline

Atlantic jedini nudi tehnologiju koaksijalnog izmjenjivača. To znači da unutrašnja jedinica ima već ugrađen buffer s izmjenjivačem. To im omogućava veće uštede energije, jednostavnije održavanje, a sva instalacija je pripremljena na način da imaju “plug and play”. Softver vrlo precizno mjeri kolika će Vam biti ušteda energije te je moguće napraviti personalizirane projekcije za svaki objekt. U odnosu, primjerice, na standardne sustave grijanja, primjenom dizalica topline utrošak energije bi trebao biti smanjen za 70-75 posto što ih čini prvim izborom kod novogradnje.

 

Zašto Atlantic?

Atlantic je višeenergetski brend koji proizvodi rješenja za grijanje, pripremu tople vode i ventilaciju za stambene i komercijalne namjene u cijelom svijetu. Cilj mu je stalno povećavanje zadovoljstva korisnika širenjem i unaprjeđenjem portfelja svojih proizvoda, kao i približavanjem svojim korisnicima. U tom cilju Atlantic uspješno unaprjeđuje i kompletira svoja rješenja za grijanje vode u cilju ispunjavanja novih europskih normi zaštite okoliša i nudi usklađen raspon grijača vode od 10 do 3000 litara. Usmjeren je i na ulaganja u istraživanje i razvoj u cilju razvijanja novih ekoloških rješenja za grijanje i pripremu tople vode. Zahvaljujući toj novoj proširenoj i unaprijeđenoj ponudi korisnicima su na raspolaganju najnovije Atlanticove tehnologije i rješenja za uštedu energije.

 

električne grijalice petrokov

 

Upotpunite svoj dom dizalicam topline za sanitarnu vodu

Iz svega ovoga možemo zaključiti da je dizalica topline idealan izbor ako tražite pravu stvar s kojem ćete uštedjeti, ali i biti ekološki osvješteni. Uz dizalice topline za hlađenje i grijanje prostora, tu su još i dizalice topline za grijanje i pripremu sanitarne vode. Samom upotrebom dizalice topline za sanitarnu vodu, u svom kućanstvu možete uštedjeti do čak 75% energije. Na ovaj način brže i efikasnije zagrijavate vodu, pametno iskorištavate energiju iz okoliša i smanjujete emisiju štetnih plinova.

 

Gdje mogu pronaći dizalice topline?

Sve dizalice topline iz Atlantic ponude možete pronaći u najbližoj Petrokov poslovnici. Za sve informacije i upite oko Atlantic proizvoda, posjetite službenu stranicu ili kontaktirajte neku od poslovnica i saznajte sve što Vas zanima oko kupnje dizalice topline.