Grijanje na struju – skupa opcija ili neopravdana reputacija? – Petrokov
PETROKOV TOTALNA RASPRODAJA
01.10.2020.
priprema-za-sezonu-grijanja-petrokov
Pripremite se za sezonu grijanja!
04.10.2020.
PETROKOV TOTALNA RASPRODAJA
01.10.2020.
priprema-za-sezonu-grijanja-petrokov
Pripremite se za sezonu grijanja!
04.10.2020.
atlantic

 

Zimi, ali i prije nje se uvijek pitamo kako najbolje zagrijati prostor u kojem živimo?

Naravno, uz to razmišljamo i da prođemo što jeftinije jer samo grijanje zimi nosi zasigurno 70% troškova od ukupnih računa. Grijanje na struju uvijek se nametala kao skupa opcija, ali zbog ograničenih resursa i stalnih poskupljenja energenata, električna energija se polako gura kao sve prikladniji oblik za grijanje.

 

Nisu svi oblici grijanja na struju isplativi

petrokov-grijanje-na-struju-atlantic-blog

Naravno, kada govorimo o grijanju na struju, isto kao i kod drugih oblika grijanja nisu svi isti i nisu baš svi najisplativiji. EU je kao najneefikasniji uređaj koji troši do 50 posto više energije proglasila termoakumulacijske peći. Uz veliku potrošnju, njihovi ventilatori podižu dosta prašine i stvaraju alergije. Električne grijalice su dobre za privremeno rješenje ili grijanje prostorija koja ne koristimo svakodnevno. Grijanje na klimu može učinkovito zagrijati prostoriju, a da pritom ne troši previše električne energije, ali ima dosta detalja na koje se treba paziti prilikom izbora jedinica kako bi takvo grijanje bilo isplativo, a i velika mana je što za grijanje kupaonice treba pronaći drugo rješenje.

 

 

Električni konvektori – recept za jeftino grijanje na struju

Konvektori su sve popularniji način grijanja na struju. Karakterizira ih niska montaža uređaja jer rade na principu konvekcije. Na dnu je najhladniji zrak i zato uvijek hladnoću osjetimo prvo “na nogama”. Hladni zrak ulazi s donje strane konvektora, prelazi preko aluminijskog grijača i kroz gornje rešetke izlazi topli zrak. Zakonom fizike topli zrak se diže prema stropu potiskujući hladni zrak i tako kružno se zagrijava prostorija.  Konvektori su pogodni za zdravlje ukućana jer ne isušuju zrak te ne troše kućni budžet jer ne povećavaju potrošnju električne energije ni približno kao neki uređaji.

 

petrokov-grijanje-na-struju-atlantic-blog-električni-konvektori

Atlantic konvektori

Atlantic konvektori su posebno koncipirani kako bi izvukli maksimalnu snagu uz minimalnu potrošnju. Sadrže elektronski termostat koji registrira promjenu temperature od 0,1°C i koji putem sonde provjerava temperaturu u prostoriji svakih 40 sekundi. Na taj način pospješuje uštedu energije i razlikuje se od konvektora s mehaničkim termostatom. Posjeduju i mogućnost programiranja rada konvektora te u sebi sadrže automatsku zaštitu u slučaju pregrijavanja. Atlantic konvektori imaju još jednu prednost, a to je kratko vrijeme za postizanje tražene točke zagrijavanja.

 

 

Grijanje uz konvektore – elegantno i praktično rješenje

Konvektori su minimalističkog dizajna, ne zauzimaju puno mjesta na zidu, nisu široki i za njih, osim utičnica za struju nije potrebno ništa drugo. Uklapaju se u svaki prostor te izgledaju elegantno.

 

atlantic

 

I na kraju

Grijanje na struju dostupno je u svakom trenutku bez potrebe za naručivanjem energenata, čišćenjem, posebnim pripremama. Topli dom dostupan je kada vi to želite jednostavnim pritiskom na gumb, ali i tu treba biti oprezan. Prava ušteda i isplativost doći će do izražaja jedino uz kupnju kvalitetnih i modernih konvektorskih grijalica, ali ipak treba razmišljati i o neki faktorima kao što su veličina stambenog prostora, izolacija, dobri prozori kako bi se grijanje na struju u potpunosti isplatilo.